Wat is xComfort?

xComfort is een draadloos regel- en besturingssysteem voor de elektrotechnische installatie in een woning. Hierdoor biedt de installatie op een eenvoudige wijze slimmere functies, meer veiligheid en meer comfort. Dit zelf ontwikkelde systeem van Eaton valt op door zijn betrouwbaarheid, eenvoud, snelle en vooral schone manier van montage en de zeer gebruiksvriendelijke wijze van inbedrijfname.

 

Met het draadloze schakelsysteem zijn in een woning talrijke toepassingen te realiseren. Denk hierbij aan:


• Het schakelen en dimmen van verlichting,
• Regelen van verwarming en/of ventilatie,
• Op- en neer laten van rolluiken en zonwering,
• Veiligheidsfunctionaliteiten,
• Energie managen en monitoren,
• Draadloze besturing via smartphone en/of tablet via wifi of het internet.

 

Hoge bedrijfszekerheid

Door gebruik te maken van de speciaal voor draadloze schakeltechniek bestemde 868 MHz frequentieband is een betrouwbare signaaloverdracht gewaarborgd.

 

Bidirectionele communicatie

Het aansturen gebeurt via een draadloze zender en zogenaamde actoren. Dit zijn kleine ontvangers die eenvoudig decentraal in een inbouwdoos, boven een verlaagd plafond of
in een aan te sturen apparaat ingebouwd kunnen worden. Deze actoren schakelen of besturen de elektrische apparaten zoals lampen of rolluiken. Doordat het draadloos schakelsysteem bidirectioneel is, (de zender en de ontvanger communiceren elke keer met elkaar) is de bedrijfszekerheid maximaal.


Geen hak- en breekwerk
Draadloze wandschakelaars kunnen eenvoudig overal gemonteerd worden zonder dat hiervoor sleuven in de wand gemaakt moeten worden. Het is hierdoor zeer goed mogelijk om schoon te werken zonder hak- en breekwerk. Dit maakt het systeem ook uitermate geschikt voor renovaties en toepassingen in monumenten waar frees- en/of breekwerkzaamheden in wanden vaak niet geoorloofd zijn.


Perfect signaalbereik door routingfunctie
Als het standaard bereik van een zender niet voldoende ver is dan kan de routingfunctie er voor zorgen dat het signaalbereik vergroot wordt. Alle actoren en sensoren met een nominale voedingsspanning van 230 VAC hebben standaard deze routingfunctie ingebouwd.

 

xComfort
Na het installeren van xComfort heeft men toegang tot alle toepassingen zowel binnen als buiten de woning en deze zijn aan te sturen en te monitoren via verschillende gebruikersinterfaces zoals te zien is in de afbeelding.


Standaard oplossingen
xComfort is te koop bij erkende installateur, Elektrotechniek Bosman in Renkum..
Wij maken een ontwerp met de gewenste verlichting- en zonweringsregeling en de bijbehorende tijdschakelingen.
Eventueel kan het systeem uitgebreid worden met een temperatuurregeling en IP-camera’s.

 

Wij komen graag bij uw aan voor een passend advies voor uw wensen en mogelijkheden.

Zoeken

Beoordeel ons
oplaadpalen voor

elektrische voertuigen


Sfeerverlichting


 

 

Vlaggenstokhouders