Elektroallergie

Elektriciteit en gezondheid

Wat is elektroallergie of wel ElektroHyperSensitiviteit (EHS)?

Mensen met gezondheidsklachten door elektrische en elektromagnetische velden rond elektrische apparatuur en elektrische installaties zijn ElektroHyperSensitief. Men noemt dit ook wel elektrostress of elektrosmog. Ongeveer 1-2% van de mensen heeft hier last van. Kenmerkende gezondheidsklachten zijn: chronische vermoeidheid, hoofdpijn, concentratie- en slaapstoornissen, jeuk, oorsuizingen, spier- en gewrichtsklachten.

Elektromagnetische velden komen zowel binnenshuis als buitenshuis voor en worden veroorzaakt door elektrische installaties waaronder telefoons, televisies, computers, lampen en dimmers, radiowekkers en allerhande elektrische keukenapparatuur. Maar ook in auto's, openbaar vervoer en vliegtuigen komen elektromagnetische velden voor.

Van de elektromagnetische velden die deze apparaten uitstralen wordt de bovengenoemde groep mensen ziek. Dit terwijl de sterkte van de elektromagnetische velden ver beneden de norm ligt, welke internationaal als veilig gezien wordt.

Aan de hand van meetrapporten kan Elektrotechniek Bosman voor u de aanpassingen verzorgen in de elektrische installatie van uw woning. Dit doen wij met methoden die hun waarde al vaak hebben bewezen. Niet alle problemen zijn op te lossen, maar we kunnen wel aangeven wat u kunt doen om uw woning, zoveel als mogelijk is, elektrisch te saneren.

video over elektrogevoeligheid

Meer informatie over ElektroHyperSensitiviteit kunt u vinden op de website van Stichting EHS.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onderstaande websites. Natuurlijk kunt u ook altijd eerst even contact met ons opnemen.   

 

  

                                         Hugo Schooneveld

De bouwbioloog

om

gezonder

te wonen

Voor mensen met

overgevoeligheid

voor Elektro-Magnetische straling

Voor een gezond en

duurzaam

binnen klimaat

Voor een multidisciplinaire

aanpak van EHS

op de werkplek

Omgaan met

ziekmakende

elektromagnetische

velden ('straling')

Zoeken

Beoordeel ons
oplaadpalen voor

elektrische voertuigen


Sfeerverlichting


 

 

Vlaggenstokhouders